Pompoentartaar met röstirondje en geklopte feta
30 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Boen de pompoen schoon, schillen is niet nodig, en snijd in piepkleine blokjes van 2-3 mm. Schep de pompoenblokjes om met 1 eetlepel olijfolie.
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Rooster in de droge koekenpan de pompoenblokjes in ongeveer 5 minuten knapperig gaar. Schud de pompoenblokjes op een bord en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Bereid intussen de röstirondjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper het sjalotje ragfijn. Hak de kappertjes fijn. Roer de crème fraîche los met de kerrie. Rasp of pers de knoflook boven de crème.
- Schep de pompoen met de sjalot en de kappertjes door de kerriecrème. Breng de pompoentartaar op smaak met zout en peper.
- Klop in de hakmolen de feta met de roomkaas, 1 eetlepel olijfolie en het citroensap tot een luchtige en gladde crème.
- Zet de kookring op een bord en schep er ¼ van de pompoentartaar in. Strijk glad en verwijder de ring. Maak zo nog 3 borden.
- Dek de pompoentartaar af met 4 röstirondjes. Schep met een lepel een dot geklopte feta op elk röstirondje. Zet er een tweede röstirondje tegen en garneer met de tijm.
- Röstirondjes zijn de ideale basis voor een verfijnd voorgerecht. Beleg ze met een topping of draai het eens om: leg een röstirondje op een vegetarische tartaar. Maak af met een dot fetacrème en steel de show!
- Tip: Vervang voor liefhebbers van gerookte zalm 50 gram geroosterde pompoenblokjes door 50 gram fijngesneden gerookte zalm. Breng de tartaar op smaak met 1 theelepel citroensap.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 345 kcal
- 25 g vet waarvan 10 g verzadigd
- 21 g koolhydraten
- 8 g eiwit
- 3 g vezels
- 1,7 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen